Aanschuifbarbecue in Zuiderpark: “geweldige sfeer en geweldige mensen” 

Op midzomerdag 21 juni vond in het Zuiderparktheater de jaarlijkse Aanschuifbarbecue plaats. Het werd een mooie avond, vol lekker eten, muziek, optredens en gezelligheid. Er kwamen meer dan 1500 mensen op af, uit Zuidwest en daarbuiten. 

De barbecue werd georganiseerd door onder meer de Participatiekeuken, de gemeente Den Haag, Voedselbank Haaglanden en het Zuiderparktheater. Bewoners uit verschillende stadsdelen komen naar het theater toe om samen te eten. 

Tientallen medewerkers van de Participatiekeuken hadden diverse gerechten klaargemaakt, vlees en vegetarisch. Ook waren er diverse optreden van Haagse muzikanten en artiesten, en konden kinderen geschminkt worden of een ballon laten vouwen. Er werd gepraat, gelachen, gezongen en gedanst.

Grootste Aanschuifbarbecue ooit

Mei Lan Chung, programmadirecteur Regiodeal Den Haag Zuidwest hielp mee met eten uitdelen en mocht het buffet openen.

“Het was een geweldige dag met geweldige mensen. Het was de grootste Aanschuifbarbecue tot nu toe. Het was weer zo’n mooie prestatie om dit vanuit de Participatiekeuken voor elkaar te krijgen, met hulp van al die vrijwilligers. Wat een energie. Dit is echt Zuidwest op z’n best.”

Bekijk een aantal foto’s van fotograaf Martijn Beekman.