Aftrap van JongerenHUB in de Van Baerlestraat

De voormalige fietsenwinkel aan de Van Baerlestraat 87-89 wordt verbouwd tot jongerenHUB. Jongeren uit Moerwijk kunnen hier terecht voor ontmoeting, ontspanning, talentontwikkeling en ondersteuning bij hulpvragen. De gemeente huurt het pand voor 5 jaar.

Jongeren en partners uit de wijk dachten mee over de invulling van het leegstaande pand. In de wijk is behoefte aan een veilige plek voor de jeugd om elkaar te ontmoeten, te sporten en waar je terecht kunt voor hulp bij geldzaken of het vinden van werk. Voor sommige jongeren in de wijk is de stap naar een criminele carrière snel gemaakt. Zij hebben alternatieven en goede begeleiding nodig.

De wensen en behoeften van de jongeren en partners waren belangrijke criteria bij de selectie van alle ingediende plannen. De drie geselecteerde organisaties zijn: Spot on us, Stichting Ready en Jong Escamp Beweegt. Naast deze drie organisaties biedt de gemeente vanuit de locatie dienstverlening aan op het gebied van werk, scholing en (schuld)hulpverlening. Vanuit de jongerenHUB in de Van Baerlestraat moet een stevige samenwerking ontstaan met partners in de wijk, zoals jongerenwerkers, scholen en Zorg en Welzijn. Hierdoor ontstaat een sluitend aanbod voor allerlei hulpvragen, waarbij geen enkele jongere tussen wal en schip valt.

Vrijdag 25 februari maakten alle betrokkenen kennis met elkaar en werden de plannen voor de jongerenHUB verder uitgewerkt. Voorafgaand droeg wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn) het pand symbolisch over aan de jongeren van Moerwijk, door het overhandigen van een grote sleutel. Martijn Balster: ”Het mag niet uitmaken in welke wijk je opgroeit, iedereen verdient dezelfde kansen. Ik ben blij met de samenwerking met alle partijen in de wijk die zich inzetten voor de jongeren in Moerwijk. Dit moet een plek worden waar jongeren zich thuis voelen, zich gehoord voelen en zich verder kunnen ontwikkelen.”

Met een meerjarige aanpak werkt de gemeente, samen met bewoners en partners uit de wijk, aan het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in Den Haag Zuidwest. Daarbij is er extra aandacht voor de Jan Luykenlaan en de Van Baerlestraat in Moerwijk, in het bijzonder voor de jeugd en hun toekomst en het creëren van ontmoetingsplekken.