Bibliotheek Moerwijk is open

De nieuwe Bibliotheek in Moerwijk heeft vandaag haar deuren geopend. Initiatiefneemster en buurtbewoonster Ellen van Osnabrugge drukte samen met wethouder Robert van Asten op een grote rode knop om de deuren te openen. Samen met buurtbewoners en andere betrokkenen schoven zij vervolgens aan voor een ontbijtje, verzorgd door de Participatiekeuken.

Door de samenwerking van Vestia, HWW Zorg en Bibliotheek Den Haag, en steun van Fonds1818, heeft Moerwijk nu eindelijk de zo gewenste bibliotheek. De (her)opening van een bibliotheek in Moerwijk past precies in de plannen van wethouder Robert van Asten om zoveel mogelijk bibliotheken terug te brengen in de wijken.

Bij een bezuinigingsronde in 2012 verdwenen er bibliotheken, ook in Moerwijk. Jarenlang was er een kleine buurtbieb, maar waren bewoners aangewezen op de bibliotheken in Morgenstond of Schilderswijk. Dat hoeft nu niet meer. Zij kunnen nu terecht aan de Twickelstraat 120, inpandig bij HWW Zorg. De eerste schoolklas van lagere school De Grote Beer kwam al meteen langs en werd voorgelezen door wethouder Van Asten.

Meer informatie en openingstijden: Bibliotheek Moerwijk (bibliotheekdenhaag.nl)