Nieuwe naam jongerenHUB in Moerwijk onthuld: Block 33

Het was zaterdag 18 februari gezellig druk tijdens het open huis in de jongerenHUB aan de Van Baerlestraat 87-89 in Moerwijk. De locatie, vroeger een fietsenwinkel, werd officieel geopend. Jongeren onthulden samen met wethouder Martijn Balster (Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest) de nieuwe naam: Block 33.

 

Onthulling nieuwe naam jongerenHUB Moerwijk: Block 33
Jongeren onthulden samen met wethouder Martijn Balster (helemaal rechts op de foto) de nieuwe naam van de jongerenHUB. Foto: Henriëtte Guest.

De jongeren bedachten de naam zelf. “We kozen voor ‘block’ omdat dit staat voor bouwsteen. We bouwen hier aan onze toekomst. En 33 is afgeleid van de postcode.”

Zelf ontworpen logo

Onder begeleiding van Ezra Immanuel van bureau Miles volgden jongeren een aantal workshops en gingen daarna aan de slag met het ontwerpen van een bijpassend logo. Het stoere logo siert nu de gevel en binnenkort ook de ramen van het pand.

poster jongerenHUB Block 33

Een plek voor en door jongeren

Veel jongeren zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de invulling van de ruimte. Een aantal grote wensen waren een plek om elkaar te ontmoeten en ondersteuning bij het maken van huiswerk of het starten van een eigen onderneming. Bezoekers konden zaterdag kennismaken met de vele initiatieven die het pand al rijk is.

Martijn Balster: “Fantastisch hoe jongeren meedachten over de invulling van dit pand. Werken aan je toekomst of gewoon even ontspannen: Block 33 is echt een plek voor én door jongeren. Daar ben ik heel trots op!”

Ben je benieuwd naar het aanbod van Block 33? Loop vooral eens langs. Je bent van harte welkom!