DOE-dag met thema Groen: veel meer dan alleen harken

 ‘Groei in een groene baan’, dat was het thema van de derde DOE-dag op donderdag 30 november. Bewoners uit Zuidwest konden zo ervaren hoe het is om te werken in het groenonderhoud. Denk aan bladblazen, snoeien, onkruid wieden en werken met bijvoorbeeld graafmachines en bulldozers.

De DOE-dagen worden georganiseerd door Coalitie wonen, onderwijs en werk van de gemeente Den Haag, in samenwerking met Staedion, Hof wonen, Haag Wonen, leveranciers van de corporaties, het ROC Mondriaan en andere partners van het Nationaal Programma Zuidwest.

Doe-Dag Groen  

Deelnemers maken kennis met de tools om het Haagse groen te onderhouden. Foto’s van Carlo van Apeldoorn van ROC Mondriaan.

De sfeer tijdens de DOE-dag was goed. Groepjes deelnemers werden heen en weer gereden met een busje naar een locatie waar werd gewerkt. Daar kregen ze uitleg over het werk en konden ze vragen stellen. De verwachting is dat er binnenkort weer een groepje kan starten met een training. Daarna krijgen ze een baan bij een van de leveranciers van de woningcorporaties.

Voor meer informatie over de DOE-dagen kijk op Instagram: