Woningen opknappen iets voor jou? Kom naar de Doe-dag op 12 oktober.

Werken met je handen om woningen op te knappen, vanuit je eigen wijk, lijkt dat je wat? Kom dan donderdag 12 oktober naar de Doe-dag Onderhoudswerk woningen op Tinwerf 14. En ontdek of dit een baan is voor jou. Alle Zuidwest-bewoners zijn welkom, een (voor)opleiding is niet nodig.

De Doe-dag wordt mogelijk gemaakt door Haag Wonen, Hof Wonen, Staedion, ROC Mondriaan, en de gemeente Den Haag in samenwerking met verschillende onderhoudsbedrijven. Het is een initiatief van de Coalitie Wonen, Onderwijs, Werk waarin werkgevers, opleiders, woningbouwcorporaties en de gemeente samen optrekken.

Kom kennis maken met de onderhoudsbedrijven en meld je aan voor de Doe-dag.

poster Doe dag Onderhoudswerk woningen
Deze uitnodiging is de afgelopen weken verspreid in Zuidwest. Het ontwerp is van Block 33, jongerenhub in Moerwijk.

Wat leer je?
Je leert wat er nodig is voor het opknappen van een woning voor een nieuwe huurder. Zoals schilderen van wanden en plafonds, repareren of vervangen van keukens en badkamers. Lijkt het je wat, dan ga je eerst een cursus doen bij ROC Mondriaan. Die cursus duurt 12 weken. Als je de cursus met succes afrondt, dan krijg je een betaalde baan aangeboden.

Waarom de Doe-dagen in Zuidwest?
Er zijn grote personeelstekorten in de woningbouw, de energietransitie en in de duurzaamheidssector. Tegelijkertijd is er in Zuidwest een grotere werkloosheid dan gemiddeld in de stad en is de bestaanszekerheid lager. Met de Doe-dagen worden passende leerwerktrajecten aangeboden aan bewoners. Hiermee wordt een win-win situatie gecreëerd: nieuw personeel voor bedrijven en meer bestaanszekerheid voor bewoners van Zuidwest.

Succes eerste Schilders Doe-dag
De Doe-dag Onderhoudswerk Woningen is een vervolg op de eerste Doe-dag in mei 2023. Deze Doe-dag op het ROC Mondriaan stond in het teken van schilderen. De bijeenkomst was een groot succes. Zo’n 50 mensen bezochten de Doe-dag. Een tiental hiervan is nu aan het werk als schilder. Buiten dat heeft de coalitie de deelnemers intensief begeleid, extra stage-opdrachten gecreëerd, is er verf gedoneerd en zijn er deelnemers verwezen naar andere instanties die hulp konden bieden.

Er worden dit jaar nieuwe Doe-dagen ingepland, met de thema’s werken in het groen en energiefixen.