Gezond eten in Moerwijk

In buurtkamer de Luyk maken bewoners iedere dinsdag een gezonde lunch klaar in samenwerking met een mobiel gezondheidsteam van de GGD. Zo kunnen bewoners op een laagdrempelige manier kennismaken met gezond eten. Belangrijk is dat de ingrediënten betaalbaar zijn en te koop in de buurt.

“De reacties van de moeders, dat ze het thuis ook gaan uitproberen, zijn leuk om te zien”, zegt Renate Stüger van buurtkamer De Luyk in deze video over de samenwerking tussen de buurtkamer en de gezondheidsteams van de GGD.

Bakfietsen voor gezonde producten

Het Gezondheidsteam is sinds begin dit jaar in gesprek met de buurtkamers en bewoners over de gezondheidsbehoeften in Moerwijk. De toegang tot betaalbaar gezond eten was daarbij een belangrijk onderwerp. Daarom hebben buurtkamers De Luyk en Heeswijkplein 10 allebei een bakfiets gekregen, die ze op verschillende manieren gaan gebruiken in de wijk.

De bakfietsen zijn handig om naar de Haagse Markt te gaan voor goedkope en verse gezonde producten voor gezonde lunches en andere buurtmaaltijden. Maar ze worden ook gebruikt om speel- en sportattributen rond te brengen in de wijk. De bakfietsen van Superfietsen aan de Leyweg zijn een cadeau van het Gezondheidsteam en GGD Haaglanden.

Buurtkamers De Luyk en Heeswijkplein 10 met hun nieuwe bakfietsen