Rijdend spreekuur met Het Betere Buurtbakkie in Zuidwest

Op de bakfiets ‘het Betere Buurtbakkie’ rijden Tanja Luttik (bewonersconsulent Staedion) en Marsha Rietbergen (Community Builder Gemeente Den Haag) door de Dreven, Gaarden en Zichten. Deze medewerkers fietsen wekelijks door een van de buurten. Bewoners kunnen hier terecht als ze vragen hebben over de plannen van gemeente, Stadion en Heijmans voor deze buurten. Ze zijn van harte welkom; de koffie en thee staan klaar.

Samen werken aan een betere buurt
“We merken dat de mensen dit erg leuk vinden,” zegt Tanja. “We beantwoorden vragen, luisteren naar de zorgen en doen goede ideeën op”. Zowel volwassenen als kinderen weten hen te vinden. Marsha vult aan: ‘direct contact met mensen is cruciaal”. Op deze manier zijn we benaderbaar voor alles wat er leeft en speelt en kunnen we hier snel op inspelen. Zo zien we bijvoorbeeld waar de organisatiekracht in de buurten ligt of horen we van kinderen dat ze een voetbalplek in de buurt misten. Wij zijn toen met ze gaan kijken waar ze dat hadden bedacht en hebben hier de week erna samen met de kinderen en een moeder concrete actie op ondernomen. Want een betere buurt maken we samen met de bewoners.

Heeft u hulp nodig?
Het Betere Buurt team staat klaar voor al uw vragen. U kunt ook terecht op onze spreekuren in de wijkkantoortjes in de wijken.

Wanneer Waar
Dinsdag van 14.30 uur tot 15.30 uur Dreef 60
Woensdag van 10.30 uur tot 11.30 uur Erasmusweg1657
Donderdag van 14.30 uur tot 15.30 uur Het Zicht 42

Iedere eerste dinsdagavond van de maand van 19.00 uur tot 20.00 Zicht 42
Voor meer informatie kijk op: www.staedion.nl of kijk voor de plannen op www.eenbeterebuurt.nl