Jan Luykenlaan in bloei

De Jan Luykenlaan en de Van Baerlestraat in Moerwijk bruisen van de organisaties die zich, samen met bewoners, inzetten voor een fijne, gezellige en veilige wijk. Zij zorgden dat de Jan Luykenlaan onlangs werd opgefleurd met bloembakken en schilderingen. Een verzorgde straat ziet er niet alleen leuker uit, maar vergroot ook het veiligheidsgevoel.

Onder de noemer ‘Pimp your hood’ sloegen onder andere Buurtkamer De Luyk, Stichting MEION, Wijkz, De Kinderwinkel en de jongerenHUB de handen ineen met als doel het opfleuren van de Jan Luykenlaan. Zo’n 30 jongeren timmerden met de jongerenwerkers grote bloembakken in elkaar en beschilderden de pilaren onder de winkelluifels met verschillende vlaggen. De vlaggen vertegenwoordigen de diverse culturen in de wijk. Wethouder Martijn Balster onthulde het prachtige resultaat tijdens het drukbezochte straatfeest ‘De Jan Luykenlaan in bloei’.

Jongerenwerker Raymond van Bohemen: “Het is een eerste aanzet. Dit project zorgde echt voor verbinding in de buurt. Nu is het zaak om dat vast te houden en door te gaan!”

De buurt had die middag nog een verrassing in petto voor wijkmanager Wendelijn Oolders en communitybuilder Saskia de Vin. Zij ontvingen beide een enorme bos rozen als blijk van waardering. Renate Stuger, coördinator Buurtkamer De Luyk: “Mede dankzij hen wordt de stem van de bewoners in Moerwijk gehoord en is er inmiddels veel verandering gebracht in de wijk.”