Jongeren uit Zuidwest laten hun stem horen tijdens eindpresentatie ‘Jongeren vertellen hun verhaal’

Sinds 2021 werkt de gemeente Den Haag, samen met MasterPeace, Wijkz, Streetsport, de buurtmoeders en Staedion aan het inspireren en activeren van jongeren uit Zuidwest. Dit gebeurt onder de vlag van het project ‘Zuid West Side Story: Zuidwest vertelt zijn verhaal’. Hiermee laten jongeren hun stem horen en dragen ze bij aan het verbeteren van Zuidwest. 

Dinsdag 27 juni was de eindpresentatie tijdens het event ‘Jongeren uit Morgenstond, Bouwlust, Vrederust en Moerwijk vertellen hun verhaal’. De jeugdwerkers en jongeren uit de wijken vertelden over de MasterPeace-projecten, waaronder muurschilderingen, die zij met elkaar hebben uitgevoerd.

Eindpresentatie Masterpeace'- project 'Jongeren vertellen hun verhaal'

En wat een geweldige uitkomst! 750 jongeren hebben hun talenten ontdekt in creatieve workshops en deze ingezet voor hun wijk. Denk aan de buurtbroeders in Moerwijk, de iftar in Bouwlust en als kers op de taart de jongerenraad Zuid-West. 1000 bewoners deden hieraan mee.

De creativiteit spatte er vanaf met de 4 Walls of connection, 3 fotoworkshops met ansichtkaarten van mooie plekken in de wijk, meerdere workshops voetbal&leiderschap en diverse graffitiworkshops.

De trots is groot op alle jonge talenten uit Zuidwest en dank aan de inspanningen van alle samenwerkingspartners en de kunstenaars van The Hague Street Art en Kijklab.