Nieuwe sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan

In Zuidwest wordt veel gebouwd en vernieuwd. Op de Beresteinlaan komt een nieuw woongebouw met 132 sociale huurwoningen: De Beer. Het worden twee- en driekamerappartementen met tuinen erbij. Hof Wonen gaat de duurzame appartementen verhuren. 

Dura Vermeer en de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW) tekenden vorige week de overeenkomst voor het nieuwe woongebouw. WOM DHZW is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en woningcorporatie Hof Wonen. Het doel is meehelpen aan de vernieuwing van Zuidwest.

nieuw woongebouw beresteinlaan

Annet de Lange (Directeur-bestuurder WOM DHZW) en David Snelleman (Directeur Dura Vermeer) zetten hun handtekeningen. Foto: pr.

Annet de Lange, directeur WOM DHZW: “Met de vernieuwing komen er niet alleen meer betaalbare woningen in verschillende categorieën bij, maar maken we De Venen klaar voor de toekomst. Het biedt kansen aan bewoners van Den Haag Zuidwest en omgeving om door te stromen naar een goede en betaalbare huur- of koopwoning. Met dit nieuwbouwproject zetten we een eerste stap.”

Duurzaam en betaalbaar

De appartementen worden duurzaam en betaalbaar. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als een gezamenlijke moestuin komen. Het ontwerp ligt bij architect De Zwarte Hond. Kijk op de website voor tekeningen van het toekomstige woongebouw.