Street art in Zuidwest

In de 1e week van oktober 2021 hebben meer dan 30 jongeren uit de wijk Vrederust in Den Haag een prachtige graffiti muur gemaakt aan De Dreef. Met deze muurschildering laten de jongeren hun talenten zien en zetten ze de wijk positief op de kaart.

Dit project is uitgevoerd met het jongerenwerk van MooiWelzijn, StreetSport (WSDH) en betrokken jongeren en ouders uit de buurt. De muurschildering is een tof kunstwerk, maar vertelt ook een verhaal. Het project is onderdeel van “Zuid West Side Story: Zuid-West vertelt zijn verhaal” van de gemeente Den Haag en de lokale culturele instellingen.
De komende jaren gaat er namelijk veel veranderen in Den Haag Zuid-West. De gemeente Den Haag, samen met de woningcorporatie Staedion, investeren daarom in het vergroten van de sociale cohesie. Kunst en cultuur spelen hierbij een belangrijke rol.

Meer info over Muur van verbinding van Masterpeace:
Dag van de Rechten van het Kind – Bouwlust
De enorme graffiti op een flat op de hoek van de Beresteinlaan en de Erasmusweg is gemaakt om de aandacht te vestigen op de rechten van het kind. De muurschildering werd in aanwezigheid van wethouder Saskia Bruines onthuld twee dagen voor de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november van het vorig jaar. Lees meer in de Posthoorn.