Struikroven: gratis planten voor buurtbewoners

Op zaterdag 22 oktober is iedereen in Zuidwest van harte welkom om planten en struiken te redden uit de tuinen van de te slopen woningen in Steenzicht. Door vaste planten en struiken uit te graven en een nieuwe bestemming te geven blijft het waardevolle groen behouden.

De vaste planten en struiken staan nu nog in de tuinen van 48 te slopen eengezinswoningen. Bewoners kunnen uitgraven en een plek geven in hun tuinen of op hun balkons. Zo blijft het waardevolle groen behouden en is het gratis beschikbaar voor mensen in de buurt.

Het belooft een gezellige dag te worden. Staedion en Heijmans zorgen samen met de Struikrovers voor koffie, en enthousiaste vrijwilligers helpen buurtbewoners met het uitgraven van planten en geven ‘groene’ tips. Ook diverse buurtorganisaties komen planten redden voor buurttuinen en andere groene wijkinitiatieven. Zo staat ook de ontmoeting tussen buurtbewoners centraal.

Stichting Struikroven organiseert deze actie samen met Een Betere Buurt, een samenwerking van woningcorporatie Staedion, gemeente Den Haag en projectontwikkelaar Heijmans. Struikroven is ontstaan als Eindhovens buurtinitiatief en nu door heel Nederland actief. De gemeente, Staedion en Heijmans omarmen dit initiatief vanuit hun visie op duurzaamheid en het belang van groen en biodiversiteit in buurten.

  • Wanneer: zaterdag 22 oktober 2022 van 10.30 – 16.00 uur
  • Waar: Steenzicht, het Zicht Den Haag