Woningen Staedionflat overgestapt op gasloos koken

Alle woningen Staedionflat aan de Meppelweg zijn overgestapt op gasloos koken

Koken op inductie staat op het menu voor alle bewoners van de Staedionflat aan de Meppelweg in Den Haag Zuidwest. De afgelopen weken heeft netwerkbeheerder Stedin de kookgasafsluitingen woning voor woning afgekoppeld. Alle 56 huurwoningen hebben nu een inductieplaat om op te koken. Ook hebben bewoners een nieuwe inductiepannenset gekregen. Bovendien heeft woningcorporatie Staedion meteen een aantal renovatie- en isolatiewerkzaamheden uitgevoerd, zonder hierbij een huurverhoging door te voeren.

Bewoners zijn enthousiast over inductiekoken
Voordat de werkzaamheden zijn gestart hebben bewoners een brief met uitgebreide informatie ontvangen van Staedion. Het merendeel van de bewoners heeft van te voren ingestemd met de overstap naar gasloos koken. Bewoners zijn enthousiast over deze nieuwe manier van koken.

Aardgasvrije wijk
De gemeente krijgt vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken een bijdrage van het Rijk om bestaande woningen via een wijkgerichte aanpak aardgasvrij te maken. Met deze mijlpaal is een belangrijke eerste stap gezet naar een aardgasvrije wijk. Naast de Steadionflat staan er nog 5 appartementencomplexen in dit gebied. Dit zijn huur- en koopwoningen met VvE. Hierbij werken Staedion en de gemeente Den Haag intensief samen om ook voor deze complexen de overstap naar schone en duurzame energie te realiseren, waaronder inductiekoken.

De VvE’s binnen deze complexen krijgen ondersteuning en advies van de gemeente om gaan te verduurzamen. Ook kunnen zij in aanmerking komen voor speciale subsidies voor VvE’s. Meer informatie op de website: duurzamestad.denhaag.nl. In de komende jaren volgt aansluiting op het warmtenet en dan zijn deze inwoners in dit gebied klaar voor een duurzame toekomst in een aardgasvrije wijk.

Op de foto: Links wethouder Martijn Balster en Rechts Staedionbestuurder Gijsbert van Herk die hier symbolisch laten zien dat de flats klaar zijn voor inductiekoken en aansluiting op het toekomstige warmtenet.