Zuiderpark: een park vol verhalen!

In het voorjaar van 2023 is het 100 jaar geleden dat officieel het plan voor het Zuiderpark werd goedgekeurd. Het was het eerste voorbeeld van een volkspark. Datzelfde jaar ging de eerste schop de grond in. Na de officiële opening in 1936 wisten heel veel Hagenaars en Hagenezen het park te vinden. Wie heeft er niet een keer gewandeld, gefietst, gezwommen, gebarbecued of hardgelopen?

Gezocht: verhalen over het Zuiderpark!
We weten zeker dat het park vol zit met verhalen. Van (nieuwe) liefdes, vriendschappen, festivals, samen sporten, wandelingen met de familie, ADO, Parkpop en nog veel meer. Met al die mooie verhalen kunnen we het verhaal van het Zuiderpark vertellen en die delen met iedereen in de wijk en in de stad. Welk verhaal heeft u over het Zuiderpark? Aan welke plek heeft u bijvoorbeeld een bijzondere herinnering?

De toekomst: wijkagenda Zuiderpark 2023 – 2027
Naast verhalen over het park zijn wij ook benieuwd naar uw mening over het park. Wat vindt u van het park, wat moet blijven en wat kan beter? Deze informatie is voor ons heel belangrijk voor de wijkagenda Zuiderpark. De wijkagenda is een plan voor 4 jaar. Daarin staan straks de belangrijkste punten en acties om het park nog mooier en beter te maken. Aan de wijkagenda werken bewoners, bezoekers, ondernemers en de gemeente mee. Zij maken het plan samen en voeren ook samen de acties uit. Het Zuiderpark is het enige groengebied dat een wijkagenda krijgt.

Reageren?
Heeft u of kent u iemand met een mooi, bijzonder, verdrietig of ontroerend verhaal wat zich afspeelt in het Zuiderpark? Of wilt u ons vertellen wat u van het park vindt, wat moet blijven en water beter kan? Laat het weten via Ingrid Meijering: · verhalen@zuiderparkdenhaag.com. Zet hier als onderwerp bij: Mijn verhaal Zuiderpark.

· U kunt ook bellen met stadsdeel Escamp: 070 – 353 59 50. Ingrid of een collega neemt dan contact met u op.

Let op: inzenden kan tot en met 1 oktober 2022