Zuidwest-speldje voor ‘de moeders van Vrederust’

Den Haag, 14 april 2022 – In de wijk Vrederust is een groep van zo’n twaalf moeders al ruim 10 jaar de motor achter heel veel initiatieven in de wijk. Vanwege hun  inzet kregen de moeders vandaag een Zuidwest-speldje uitgereikt. Dagelijks helpen ‘de moeders van Vrederust’ met het veilig en schoon te houden van de buurt. Maar ze helpen ook gezinnen die het niet breed hebben, onder andere met een ‘spaarkring’ van waaruit maandelijks iemand anders die het nodig heeft een bijdrage krijgt.

Als blijk van waardering voor al hun werk hebben de moeders gisteren een Zuidwest-speldje ontvangen van wethouder Martijn Balster. ‘Vrederust kan simpelweg niet zonder deze belangrijke moeders  van Vrederust. Ze zijn heel actief om de buurt schoon en veilig te houden. En met succes! Wat zij allemaal doen is onbeschrijflijk. Voor iedereen bieden ze een luisterend oor én er wordt ook naar hen geluisterd. Van jong tot oud klopt bij de moeders aan. Het allerbelangrijkste is hun inzet voor de veiligheid in de buurt en de samenwerking met de jongeren in de wijk. Ze zijn een voorbeeld  voor velen en daar wil ik ze namens de gemeente hartelijk voor bedanken!’.

Twaalf bijzondere moeders

Ouarda, Nezahat, Imran,  Selcan, Tuba, Najia, Halima, Hulya, Zaynep, Laila, Emine, Zahra. Twaalf moeders die opkomen voor de jeugd en veiligheid in de buurt. Dankzij  hun inzet zijn er in de wijk zebrapaden aangelegd zodat kinderen veilig kunnen oversteken en staat er nu een hek bij het water bij het Pagepark. Ze praten met ouders over het gedrag van hun kinderen op straat en ze hebben gezorgd voor een goede samenwerking met de wijkagenten. De moeders organiseren veel initiatieven in de wijk met als doel dat verschillende groepen elkaar kunnen ontmoeten. Een voorbeeld is De MengelMoestuin die inmiddels bestaat uit vijfentwintig moestuintjes. Niet alleen om de groenten die er worden verbouwd, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar iedereen samenkomt.

Zuidwest-speld

De gemeente Den Haag reikt een Zuidwest-speldje aan bewoners, vrijwilligers en andere mensen die zich inzetten voor de buurt. Inmiddels hebben 22 Zuidwesters een speldje gekregen. Wilt u ook een Zuidwester voordragen? Vertel de reden en mail naar zuidwest@denhaag.nl

Foto’s: Martijn Beekman