Zuidwest-speldjes voor zes actieve bewoners

Wethouder Martijn Balster heeft woensdagmiddag tijdens een drukbezochte zomerbijeenkomst bij de Participatiekeuken een Zuidwest-speld uitgereikt aan zes actieve bewoners. Van het verzorgen van gezonde maaltijden tot aan het organiseren van sportactiviteiten: elke dag zetten zij zich in voor andere buurtbewoners en hun wijk.

Wethouder Balster: “Deze mensen zijn vaak zo bescheiden en dat terwijl ze zoveel en goed werk verrichten. Sommigen hebben er nog een baan van 40 uur naast. Ze houden er niet van om zelf in de belangstelling te staan, maar voor deze keer maken we toch graag een uitzondering. Dat hebben ze meer dan verdiend.”

Corrie en Fred Muller

Zes toppers
Kawkab, Mayura en Corrie en Fred zorgen er voor dat kwetsbare buurtbewoners een gezonde maaltijd krijgen. Kawkab doet dat vanuit Wijkwinkel BijBetje, Corrie en Fred vanuit Ontmoetingscentrum Morgenstond en Mayura vanuit haar eigen keuken én met behulp van haar eigen gezin. Mayura doet ook veel voor buurtkinderen die in armoede leven. Ze maakt lunchpakketjes en schiet te hulp met Sinterklaas en kerst door zelf cadeautjes te kopen. De sportieve Danny is buurtsportcoach in Zuidwest. Hij zet mensen aan het bewegen, organiseert naschoolse sportactiviteiten op diverse basisscholen in Zuidwest en verzorgt tegenwoordig ook fietslessen voor volwassenen. Charles maakt zich via het Wijkplatform Morgenstond sterk voor een betere verbinding tussen organisaties en bewoners en ondernemers. “Dag in, dag uit, zetten jullie je met hart en ziel in voor andere buurtbewoners. Jullie doen iets geweldigs voor de wijk. En dat al heel lang. Namens de gemeente wil ik jullie daarvoor heel hartelijk danken”, zegt Balster.

Kawkab Charara

Sportcoach Danny Dubbelaar

Zuidwest-speld
De gemeente Den Haag reikt een Zuidwest-speldje aan bewoners, vrijwilligers en andere mensen die zich inzetten voor de buurt. Inmiddels hebben 28 Zuidwesters een speldje gekregen. Wilt u ook een Zuidwester voordragen? Vertel de reden en mail naar zuidwest@denhaag.nl

 

Charles Crown

Mayura Thawornpradit

 

Foto’s: Martijn Beekman