Allekanten

Allekanten is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en zich ontwikkelen, dit doen zij samen met partners en vrijwilligers.

‘Van beroep ben ik elektriciën, maar hier zet ik ook de koffie’

Het programma bij Allekanten bestaat uit allerlei trainingen en activiteiten zoals Nederlandse les, bingo, ondersteuning bij financiën, naailes, snuffelmarkten, sport en gezondheid, het vergroten van je netwerk, het vinden van werk en hulp bij zelfstandig ondernemen. Het is bijna teveel om op te noemen! Mensen die bij Allekanten komen krijgen niet alleen antwoord op een hulpvraag, er wordt gekeken naar het hele pakket en daar sluit de begeleiding op aan.

‘Waarom zou ik thuiszitten? Het is hier goed’

George Lahdo en Esther van Gent werken als vrijwilliger bij Allekanten. George noemt zich manusje-van-alles en Esther is management assistent: ‘Ik ben als buurtbewoner binnengelopen met de vraag of ze een vrijwilliger met administratieve kwaliteiten nodig hadden en ik kon meteen aan de slag! Ik ben afgekeurd, maar thuiszitten is niets voor mij. Hier voel ik me nuttig en onderdeel van de maatschappij. Het geeft mij positieve energie om iets voor een ander te doen.’ George werkt al een jaar bij Allekanten: ‘Van beroep ben ik elektriciën, maar hier zet ik ook de koffie hoor! Van moestuin tot het repareren van de glijbaan, ik doe alles. Ik ben via de kerk hier terechtgekomen en ik vind het leuk. Vrienden vinden het raar dat ik werk voor niks, maar waarom zou ik thuiszitten? Het is hier goed.’

Als je het leuk vindt om te laten zien wat je kan, dan ben je bij Allekanten aan het juiste adres. Allekanten is een levendige plek in Bouwlust waar je jezelf kan ontwikkelen en waar je altijd van harte welkom bent. Hier ontmoet je anderen, werken we samen en leren we van elkaar.

Nog meer meedoen

‘Ik wil aan de slag, maar waar moet ik beginnen?’