Haags Sportkwartier

Om meer bewoners in beweging te brengen, is de gemeente Den Haag het project ‘Haags Sportkwartier’ gestart. Samen met de Haagse Hogeschool, bewoners, sportverenigingen, scholen en welzijnsorganisaties.

Sport is leuk, leerzaam en gezond!

Stadsdeel Escamp is omgedoopt tot het Haags Sportkwartier! Want, de 70.000 bewoners van stadsdeel Escamp hebben in Den Haag veel ruimte om te sporten en te bewegen. Neem alleen al het Zuiderpark met de Sportcampus, een zwembad, sportvelden en kilometers wandel- en hardlooppaden. Toch heeft dit deel van de stad ook het hoogste percentage niet-actieve Hagenaars.

Bewegen!

Om meer bewoners in beweging te brengen, is de gemeente Den Haag het project ‘Haags Sportkwartier’ gestart. Samen met de Haagse Hogeschool, bewoners, sportverenigingen, scholen en welzijnsorganisaties. Bewustwording van het belang van sporten en bewegen, en helpen om dat daadwerkelijk te doen, staan hierin centraal. De 25 aanvoerders (ambassadeurs uit het stadsdeel) geven het goede voorbeeld aan hun achterban.

‘Sport is leuk, leerzaam en gezond, bovendien verbindt het mensen die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten. Daarom is sport bij uitstek een geschikt middel om de bewoners van Den Haag Zuid West te verbinden’

Sportief buurthuis

De eerste mijlpaal is bereikt! De opening van het eerste sportieve buurthuis van Den Haag: Trefpunt Morgenstond. Ruim voorzien van onder meer een sporthal, tennisbanen, een beachcourt en een Cruyffcourt. Een plek waar je in en uit kan lopen. Om andere buurtbewoners te ontmoeten, om mee te doen met één van de activiteiten óf om een bijdrage te leveren aan een initiatief. Er zijn sportieve activiteiten voor jeugd, volwassenen, senioren en speciaal voor vrouwen.

Doe mee!

Het Haags Sportkwartier heeft ook een digitaal sportkanaal. Je vindt er instructiefilmpjes afgestemd op kinderen, volwassen en senioren. Allemaal spelletjes en oefeningen om thuis of in de tuin te doen. Van heel eenvoudig tot moeilijk. Het aanbod is groot: warming-ups, balansoefeningen, pilates, bootcamps, yoga, kickboksen, breakdance tot en met een filmpje van Robin Haase voor tennisoefeningen in de tuin.

Partners Zuidwest

Haags Sportkwartier

Het Haags Sportkwartier zoekt manieren om bewoners meer in beweging te krijgen. Naar de website

Nog meer meedoen

‘Ik wil aan de slag, maar waar moet ik beginnen?’