Sportcampus Zuiderpark

Sporten maakt je gezonder, socialer, gelukkiger en je krijgt er meer energie van. Om sport te stimuleren in Den Haag is er een immens groot en mooi sportcomplex neergezet in het Zuiderpark.

Zo krijgt iedereen zin om te sporten

Dacht jij dat de Sportcampus Zuiderpark alleen voor topsporters bedoeld was? Wel nee, iedereen is welkom in ‘Het huis voor Sport & Bewegen’. Ook kun je er terecht met al je sportvragen.

Beperking

Heb je bijvoorbeeld een beperking? Kom dan eens langs bij het Beweegloket. Ze helpen je graag naar een passende sport of beweegactiviteit.

Medische hulp

Verder kun je ook voor medische hulp in de Sportcampus terecht bij SMC Den Haag. Er zijn fysiotherapeuten, diëtisten en sportpsychologen in het gebouw aanwezig.

Studeren

Je kunt er zelfs studeren. In de Sportcampus zijn de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan gevestigd met diverse (sport)opleidingen. In normale tijden, krioelt het er van studenten. Een groot aantal van deze studenten werken tijdens hun opleiding weer aan diverse projecten in Den Haag Zuid West.

Samen sporten

Wil je zelf liever sporten in verenigingsverband? Dat kan ook! Het gebouw biedt onderdak aan verschillende Haagse sportverenigingen die niet perse op het hoogste niveau sporten, maar die er juist zijn voor de buurtbewoners.

Topsport en evenementen

Maar uiteraard hebben we ook plek voor de topsporters met onze luxe sportfaciliteiten. Zo trainen er de Beachvolleyballers van TeamNL, wordt er eredivisie basketbal gespeeld door The Hague Royals en spelen de dames en heren van ZVV in de eredivisie zaalvoetbal. Vooral de topsporthal biedt fantastische faciliteiten voor de organisatie van sportevenementen. We hebben 3.500 stoeltjes vrij.

Kom jij ook eens kijken bij een groot sportevenement, als dat straks allemaal weer mag? We zorgen dat er tijdens deze grote sportevenementen genoeg vermaak is rondom de sportcampus in de vorm van side-events. Verschillende Haagse doelgroepen krijgen de kans om de Sportcampus, het sportevenement én de side-events gratis te bezoeken. Naast al het sportaanbod heeft de Sportcampus diverse vergaderruimtes en is iedereen welkom in het Grand Café ParkZuid voor een kopje koffie en/of een lekker broodje. Grand Café ParkZuid is de ideale plek om je ‘rondje Zuiderpark’ te starten of te eindigen!

Partners Zuidwest

Sportcampus Zuiderpark

De Sportcampus Zuiderpark is een stadion voor zaalsport en voor andere sporten, die ook binnen worden beoefend. Naar de website

Nog meer meedoen

‘Ik wil aan de slag, maar waar moet ik beginnen?’