Zuidwest vertelt zijn verhaal

Eén van de projecten van het cultuurprogramma ‘Zuidwest vertelt zijn Verhaal’ is Urban Tori. Dit project is onderdeel van Your Stage Urban van muziekcentrum Musicon.

‘Hoe cool, rappen met oudere bewoners van Zuidwest’

Urban Tori vertelt het verhaal van Den Haag Zuidwest in beeld en geluid.

Urban Tori

Jongeren uit Zuidwest gaan onder begeleiding van professionele muzikanten een rap/tekst maken door levensverhalen van bewoners uit Zuidwest te vertellen. Door naar de verhalen te luisteren kom je tot een tekst die wordt omgezet in een rap. Een producer van Musicon maakt passende muziek, alles wordt opgenomen en een videoclip van gemaakt. Daarnaast komt er een ‘making of’ film over het proces.

‘Ik doe aan topsport, maar vind het ook leuk om met muziek bezig te zijn. Daarom volg ik bij Musicon rap-les van Umit en Meki. Voor het project Zuidwest vertelt zijn verhaal gaan we teksten maken samen met oudere bewoners van Zuidwest. Dat lijkt me erg leuk!’ Angelo de Nooier

Your Stage Urban

Your Stage Urban is een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren uit Escamp. Dertig deelnemers worden iedere zaterdagmiddag, in de oefenruimtes van Muziekcentrum Musicon, door fanatieke professionals begeleid in rap, zang, muziek produceren, performance, taalkunst, social media vaardigheden en ritme (muziekles).

Partners Zuidwest

Zuidwest vertelt zijn verhaal

Met het project halen we verhalen van bewoners op en vertalen die naar muziek, theater, street art, fotografie en film. Die producties delen we in de wijken. Naar de website

Nog meer meedoen

‘Ik wil aan de slag, maar waar moet ik beginnen?’

Zo krijgt iedereen zin om te sporten